Præhospital

Akutberedskab får 10 mio. kr. til præhospital forskning

Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.

Google Maps
Brandvæsen

Overvejer hjemtagning af to brandstationer

Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.

Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

  • Politi
    En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt
  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Brandvæsen
    Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.

Fra arkivet – Brandvæsen

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Fotofælde bremsede brandfolk

En markbrand udviklede sig til en alvorlig bét for tre brandfolk fra Falck i Otterup. På vej til brandstationen klappede politiets fotofælde, og de tre brandfolk fik bøder på i alt 3.500 kroner for at køre henholdsvis 79 kilometer og 65 kilometer på vejen, hvor hastighedsbegrænsningen er 50 kilometer i timen.

Brandvæsen

Brandfolk vrede over udsigten til at miste stigevogn

Planen for risikobaseret dimensionering af beredskabet i Rudersdal Kommune lægger op til, at brandstationen i Birkerød mister sin stigevogn. Den skal i stedet flyttes til brandstationen i Nærum, hvor den skal erstatte denne stations udtjente stigevogn. Det er brandfolkene i Birkerød imidlertid godt fortørnede over – de mener, at det i yderste konsekvens kan koste menneskeliv at flytte stigevognen fra Birkerød til Nærum.

Brandvæsen

Indsatsledervogn udbrændte under markbrand

En markbrand ved Hjørring resulterede fredag i, at en indsatsledervogn fra Nordjyllands Beredskab gik tabt. Indsatsledervogn var blevet parkeret på en stubmark, og dens katalysator startede en ny markbrand – der altså også gik ud over indsatsledervognen. Hjørring har ellers været med til at investere i plakater, der advarer mod at parkere på et underlag, der kan brænde.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Ny lægefaglig direktør i Præhospitalet i Region Midtjylland

Region Midtjylland har ansat Palle Juelsgaard som ny lægefaglig direktør i Præhospitalet. Han er i dag lægefaglig direktør i Region Nordjylland, men skal fra 15. august 2021 med base i Aarhus arbejde med de midtjyske ambulancer, lægebiler og akutlægehelikoptere. Han afløser Per Sabro Nielsen, der har valgt at gå på pension.

Præhospital

Stor interesse for at blive ambulanceredder

Der er rift om pladserne, når der søger elever til uddannelsen som ambulanceredder. Ved Falcks halvårlige optagelsesrunde i marts i år var der ikke færre end 1.318 ansøgere, hvilket er på niveau med året forinden. De potentielle ambulancereddere skal som noget nyt igennem en række fysiske optagelsesprøver.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Tom pengekasse hos Redning Danmark-station

En af de større virksomheder, der indgår i Redning Danmark, er på grund af COVID-19-krisen løbet tør for penge. Det er selskabet Redning Danmark Ringsted ApS, som nu oplyser, at selskabet har opbrugt de likvide reserver, idet kassekreditten er trukket op til den maksimale trækningsrettighed. Ledelsen forhandler med banken om nye lån.

Autohjælp

Falck går over til franchise-koncept

Group 4 Falcks norske datterselskab, Falken, skal ikke længere selv stå for driften af selskabets redningsstationer. I stedet indføres der i øjeblikket et nyt franchise-koncept, hvor driften af stationerne overlades til lokale franchisetagere, der driver stationerne i Falkens navn men for egen regning og risiko. De betaler så en del af deres indtægter til Falken.

Autohjælp

Kritik af Falcks minutgaranti

Hvad kunden ikke ved, har hun ikke ondt af. Den holdning synes ifølge Ekstra Bladet at være fremherskende i Falck, der reklamerer med hurtig autohjælp og effektiv hjælp på stedet. Falck sparer angiveligt flere millioner kroner om året på at tilbageholde kundernes penge. Penge, som Falck-abonnenterne er berettigede til at få udbetalt. Falcks minut-garanti lover nemlig abonnenten 100 kroner retur, hvis hjælpen ikke er fremme inden for 45 minutter. Men det ”glemmer” Falck at oplyse kunden om på stedet.

Fra arkivet – Politi

Politi

Seks års fængsel for at sætte ild til kammerat

En 41-årig mand fra Torrig er onsdag ved retten i Nykøbing Falster blevet idømt seks års fængsel for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder. Den 41-årige slog den 3. december 2018 en 37-årig kammerat bevidstløs, bandt hans hænder med strips, hældte brændbar væske ud over ham og satte ild til ham. Den 37-årige blev ved episoden forbrændt på 50 pct. af kroppen.

Politi

Vil styrke hjælpen til PTSD-ramte betjente

En kortlægning og evaluering af PTSD blandt politi- og fængselsbetjente viser, at politi- og fængselsbetjentes arbejde er blevet mere krævende og psykisk belastende. Justitsministeriet igangsætter derfor en række initiativer i politiet og kriminalforsorgen for at styrke myndighedernes håndtering og forebyggelse af PTSD hos medarbejderne.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Politiet: Vores hastighedskontrol virker

Det kan være ærgerligt at blive blitzet med det røde lys, når man har placeret foden for tungt på speederen, men en ny opgørelse fra Rigspolitiet viser, at det faktisk gør en positiv forskel, når politiet gennemfører fartkontroller. De nye tal viser nemlig, at politiets fokuserede indsats mod fartsyndere får bilisterne til at sænke farten markant.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook