Præhospital

Akutberedskab får 10 mio. kr. til præhospital forskning

Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.

Google Maps
Brandvæsen

Overvejer hjemtagning af to brandstationer

Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.

Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

  • Politi
    En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt
  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Brandvæsen
    Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandmand styrtede gennem tag ved gårdbrand

En brandmand slap tilsyneladende uden alvorlige skader, da han under slukningen af en brand på en gård ved Nørre Nebel styrtede gennem stuehusets tag. Umiddelbart efter ulykken var vurderingen, at brandmanden var sluppet med knubs, men han fik det kort efter dårligt og blev kørt på sygehuset. Meldingen herfra er, at han muligvis har slået ryggen, men at han ikke er alvorligt kvæstet.

Brandvæsen

Sønderjylland får fælles beredskab uden Sønderborg – men døren holdes åben

De tre byråd i Tønder, Aabenraa og Haderslev har nu godkendt etableringen af et fælles beredskab, Brand & Redning Sønderjylland. De tre kommuner fortsætter efter sommerferien arbejdet med at etablere det nye selskab, der formelt bliver en realitet pr. 1. januar 2016. Døren holdes åben for Sønderborg Kommune, der har forkastet det aftalegrundlag, som de tre andre kommuner nu har vedtaget.

Brandvæsen

Beredskabskommission har godkendt dimensionering for Sydøstjylland

Den nye dimensioneringsplan for Sydøstjyllands Brandvæsen – der dækker Horsens og Hedensted kommuner – er nu blevet godkendt af beredskabskommissionen. Planen udmønter besparelser på 2 mio. kr., hvilket er 1 mio. kr. mindre end oprindeligt forudsat. Det skyldes, at Hedensted Kommune har ønsket at opretholde en brandstation i Hornsyld – og dermed må finde 1 mio. kr. ekstra til beredskabet.

Fra arkivet – Præhospital

Google Maps
Autohjælp

Falck vil flytte fra Falck-Huset

Siden 1962 har Falck-Huset på Polititorvet i København været hovedsæde for Falck-koncernen. Men det er snart slut. Ifølge Falcks koncernchef, Jakob Riis, skal Falck-Huset nemlig afvikles, og i stedet skal Falcks administration samles i Sydhavnen i København, hvor Falck i forvejen har lokaler.

Brandvæsen

Falck lukker vagtcentral i Odense

Falcks vagtcentral i Odense bliver nedlagt 1. juni 2005, og aktiviteterne flyttes til vagtcentralen i Kolding, der i forvejen dækker Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Dermed fraviger Falck det hidtidige princip om, at Falcks vagtcentraler skal have samme dækningsområde som politiets alarmcentraler. Også Falcks driftsplanlægningscenter i Odense flyttes til Kolding.

Præhospital

Region mangler at indsætte ekstra ambulance

Fra årsskiftet fik akutberedskabet i Region Hovedstaden tilført godt 19 mio. kr. til at indsætte ekstra ambulanceberedskaber. De ekstra ambulancer skal primært sikre, at regionens servicemål for responstider kan overholdes, men indtil videre er det kun tre af de fire ambulancer, som beredskabet skal udvides med, der er indsat.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Redningskorps: Vi skal stadig køre turene

I sidste uge meddelte norske Viking Redningstjeneste, at man selv ville indgå aftaler med lokale autohjælpsvirksomheder i Danmark og dermed stoppe det hidtidige samarbejde med Redningskorps Danmark. Ifølge Redningskorps Danmark skal selskabets vagtcentral da heller ikke længere fungere som vagtcentral for Viking, men Redningskorps Danmark vil fortsat være underleverandør til Viking, når det gælder udførelse af autohjælpsopgaver.

Autohjælp

Falck: Brugen af underleverandører vil stige i de kommende år

I dag er Danmark det eneste land, hvor Falck selv driver langt størstedelen af autohjælpsstationerne. I de andre lande, hvor Falck leverer autohjælp, er det underleverandører, som står for opgaven i Falcks navn. I en ny strategi slår Falck imidlertid fast, at brugen af underleverandører også vil stige i Danmark.

Fra arkivet – Politi

Autohjælp

Dansk Autohjælp har nu overtaget oprydning efter færdselsuheld

Ved månedsskiftet overtog Dansk Autohjælp opgaven med at rydde op efter færdselsuheld på de danske veje. Det sker efter at Rigspolitiet har gennemført en udbudsrunde, der fik et dramatisk forløb. Først vandt Falck nemlig opgaven som primær leverandør til politiet, men udbuddet måtte gå om, og i anden omgang vandt Dansk Autohjælp, mens Falck bliver sekundær leverandør – og dermed kun skal anvendes, hvis Dansk Autohjælp ikke kan rykke ud. Den nye aftale indebærer, at bilisterne kommer til at møde flere af Dansk Autohjælps køretøjer med blå blink.

Politi

Politiet bruger mere tid på psykisk syge

En ny temaanalyse fra Rigspolitiet klarlægger omfanget af den del af politiets arbejde, der involverer personer med psykiske lidelser. Analysen viser, at andelen og mængden af hændelser samlet set er steget siden 2009. I absolutte tal er der sket en stigning fra knap 16.000 hændelser i 2009 til cirka 43.000 hændelser i 2016. Det viser Rigspolitiets nye temaanalyse af området.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Minister: Angreb på redningsfolk er et angreb på fællesskabet

”Hvis man angriber redningsarbejdere, angriber man også det fællesskab, som de pågældende medarbejdere dagligt arbejder for at beskytte. Det er en alvorlig forbrydelse, som jeg selvfølgelig forventer, at politiet og anklagemyndigheden gør alt for at drage gerningsmændene til ansvar for”. Det slår den nye justitsminister, Nick Hækkerup, fast.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook